Jdi na obsah Jdi na menu
 

Náš domoušický běžec se ani po přestupu do Kladna neztratil

Náš loňský objev se za necelý rok vypracoval do elitního atletického klubu

article preview

20200516192314.jpg

Na konci listopadu loňského roku přestoupil náš běžec Jiří Zelenka po osmiměsíčním závodění za domoušický Sokol do A.C. Tepo Kladno k trenérovi Jiřímu Klesnilovi, jednomu z nejlepších trenérů vytrvalostního běhu. Zde již v prosinci se objevil na několika závodech přespolního běhu v Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka, např. Závod dvojic (les Lapák - Kladno), Čertovská 5 a Vánoční běh (Třtice).

V lednu a únoru se účastnil hned 3 závodů atletické halové sezóny v Praze (jednou v hale na Strahově a dvakrát v hale Otakara Jandery ve Stromovce). Hned na prvním halovém závodě v rámci Přeborů Středočeského kraje skončil v běhu na 3000 metrů na 4. místě.

Kvůli opatřením v boji proti koronaviru se na dalších závodech objevil až teď v květnu. Jeho výrazné zlepšení kondice za dobu, co je v Kladně, ukazuje zlepšení času 40:31 ze Závodu dvojic, protože na stejné 10 km trati lesem teď běžel závod Běh Lapákem s časem 37:09. Naposledy se ukázal na závodu Mimořádný běh okolo Pravdy v Domoušicích, kde na trati dlouhé 5,5 km se umístil, i přestože byl po návratu ze zranění, na krásném 3. místě s časem 19:55 se ztrátou 14 vteřin na vedoucího závodníka.

Nyní se připravuje na přebory Středočeského kraje v atletice, které se uskuteční 13. června v Kladně, a II. atletickou ligu, která startuje 4. července v Bílině.